מה אסור לעשות ביום כיפור

ביום הכיפורים יש עניין להתענות. עינוי הגוף שמביא את האדם לחשוב על עניינים שברוח. עינוי שמטרתו היא בקשת סליחות ותקווה להתחלה חדשה ונקיה. בספר ויקרא פרק כ"ג פסוק כ"ז נאמר: "אך בעשור לחודש השביעי הזה יום הכיפורים הוא, מקרא קודש יהיה לכם, ועיניתם את נפשותיכם". כלומר, ביום הכיפורים יש עניין להתענות. ואכן יש חמישה איסורים הנקראים עינויים כפי שיפורט להלן.

בכל שאלה או עזרה ברכישת מוצרים ליום כיפור חייגו 055-925-5166 (אפשר גם בוואטסאפ) , ונשמח לעמוד לשירותכם.

מה אסור לעשות ביום כיפור

מהם חמשת האיסורים העיקריים ביום כיפור?

חמשת האיסורים, הנקראים גם עינויים בתורה הם: איסור אכילה ושתייה, איסור רחיצה , איסור סיכה ,איסור נעילת הסנדל ואיסור תשמיש המיטה. נסביר איסורים אלו בהרחבה.

איסור אכילה ושתייה ביום כיפור הוא מן התורה, לדעת רוב הפוסקים. כולם חייבים לצום ביום כיפור, חוץ מחולים המסתכנים אם לא יאכלו, וילדים מתחת לגיל מצוות.

איסור רחיצה , הכוונה כמובן לרחיצה במים, האסורה ביום כיפור. לאחר הקימה מן השינה רוחצים את האצבעות. את האצבעות הלחות ניתן ומותר להעביר על העיניים. אך אם יש לכלוך שדבק בגוף מותר לרחוץ אותו כדי להסירו.

איסור סיכה, אסור גם לסוך את הגוף בשמן או בכל חומר סיכה אחר לשם תענוג.

איסור נעילת הסנדל זהו איסור לנעול נעל מעור.

איסור תשמיש המיטה, זהו איסור לקיים יחסים אינטימיים ביום הכיפורים.

איסורים אלו גורמים לאדם צער שמטרתו לגרום לאדם לחשוב על בוראו ולהתקרב אליו.

מה עושים בערב יום כיפור?

בערב יום כיפור יש לקיים כפרות. לוקחים כסף, מסובבים אותו סביב הראש, ומבקשים שהכסף שהולך לצדקה ישמש לכפרה בשביל האדם. יש נוסח מיוחד למנהג כפרות, הנוסח מופיע במחזור ליום כיפור.

בנוסף לכך, בערב יום הכיפורים יש מצוה מן התורה לאכול ולשתות ולהרבות בסעודה. כלומר אדם צריך להתאמץ ולאכול הרבה בערב יום כיפור. יש שני הסברים לכך, הראשון הוא הסבר פשוט והגיוני, אדם צריך להרבות באכילה כדי להתכונן לצום.בכך האדם בעצם יצליח לצום ולעמוד בתענית. בניגוד לכך, הסבר השני הוא שעל ידי ריבוי האכילה האדם מתענה יותר, כי המעבר מאכילה לצום היא חדה וקשה.

כמו כן, כדאי לדעת שהסעודה האחרונה לפני הצום נקראת סעודה מפסקת. סעודה שלאחריה מפסיקים לאכול.

בכל שאלה או עזרה ברכישת מוצרים ליום כיפור חייגו 055-925-5166 (אפשר גם בוואטסאפ) , ונשמח לעמוד לשירותכם.

מה אסור לעשות ביום כיפור

מנהגים ליום כיפור

נתינת צדקה-"תפילה תשובה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה", יש עניין לתת צדקה לנזקקים ולהרבות במעשים טובים כדי שנזכה להחתם לשנה טובה.

בקשת מחילה מחברו- כתוב שהקב"ה לא מוחל לאדם שפגע בחברו ולא בקש ממנו סליחה. לפני בוא היום הקדוש האדם צריך לחשוב ממי הוא צריך לבקש סליחה. כמו כן יש מנהג יפה, שראוי לעשות, שבערב יום הכיפורים האדם יבקש סליחה מאביו ומאמו על מה שציערם. כי לעיתים דווקא מהקרובים לנו אנו שוכחים לבקש.

טוב לגברים לטבול בערב יום כיפור.

בערב יום הכיפורים מדליקים נר שיידלק במשך כל היממה של יום- הכיפורים, ובמוצאי יום הכיפורים יעשה על נר זה הבדלה.

במוצאי יום-הכיפורים, לאחר ההבדלה, נוהגים לברך ברכת הלבנה.לאחר מכן יש עניין להתחיל בבניית הסוכה, כדי להתחיל במצוות מיד בצאת החג הקדוש.

הדלקת נרות לפני יום כיפור

בערב יום כיפור מדליקים נרות, לפני כניסת החג. מברכים שתי ברכות בעת ההדלקה הברכה הראשונה היא להדליק נר של יום הכיפורים,

והברכה השנייה היא ברכת שהחינו. נוסח ברכות אלו מופיע במחזור ליום כיפור.

גמר חתימה טובה.

בכל שאלה או עזרה ברכישת מוצרים ליום כיפור חייגו 055-925-5166 (אפשר גם בוואטסאפ) , ונשמח לעמוד לשירותכם.

 

השאירו תגובה למאמר
סינון
מיון
תצוגה